Lækker spise...

torsdag den 5. januar 2012

Udover at jeg på min kur skal spise sundere, skal vi også spise mere fisk hjemme hos os.
I dag har vi spist Caribiske fiskefrikadeller med salat af gulerod & mango.


Ingredienser:

500 g filet af mørksej, lyssej eller torsk

 tsk salt
1 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk løg
 tsk frisk eller syltet jalapenochili
1 spsk ingefær
3 spsk lime- eller citronsaft
¼ tsk stødt spidskommen
1 dl kokosmælk light, 10%
1 spsk olie
½ kg gulerødder
1 mango
sukker

Tilberedning:

Tilbehør: 1 dl brune ris pr person
Skær fisken i mindre stykker og kom den i en foodprocessor. Kør fisken sej med saltet. Kom æg, mel, revet løg, hakket chili, friskrevet ingefær, en spiseskefuld limesaft, spidskommen og kokosmælk i. Kør det hele jævnt, men i så kort tid som muligt. Form farsen til frikadeller og steg dem i varm olie på en slip let pande, 3-4 minutter på hver side.
Riv gulerødderne og skær mangofrugten i tern. Bland det med resten af limesaften og smag til med en anelse sukker. Servér fiskefrikadellerne med salaten og kogte, brune ris til.
Tip: Du kan bruge mælk i stedet for kokosmælk.
Jeg bruger rigtig mange opskrifter fra hjerteforeningens hjemmeside, den kan anbefales hvis du mangler lidt inspiration i hverdagen :o)
God fornøjelse og god aften ude i bloglang.
Kh Kat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar