At gå på kompromis....

mandag den 8. oktober 2012


Min mand går meget op i rødvin, han læser bøger, tager på vinkursus og ved faktisk en hel del om rødvin. Han er gammel købmand og har derfor handlet meget med vin. Han har indrettet vores lille kælder til en hyggelig vinkælder med gamle vinreoler og vintønder og det er faktisk ganske hyggeligt dernede.
Så da vi skulle have nye vinglas måtte jeg lige undervises lidt om vin :o)


Produktkendskab for en som mig: 

Grundet hans store vin interesse, han han også lidt krav til de vinglas vi har, da vi mødte hinanden havde vi ikeas ballonvinglas men de havde åbenbart ikke den rigtige facon, de skal nemlig være tulipan formede i faconen, hvilket gør, at vinens dufte samles og fokuseres. Endvidere skal stilken have en længde, så det er muligt at holde på den. Hvis man er nødt til at holde på glassets kuppel, varmes vinen alt for hurtigt op. Ved rødvin, skal man generelt gå efter store glas, så der er plads til at slynge vinen rundt, så duften kan frigøres. Omvendt må de ikke være for åbne, så duften helt forsvinder. Størrelsen er også vigtig, da en større iltningsoveflade giver vinen større mulighed for at udvikle sig. Glasset må gerne være så tyndt så muligt og uden kant, så det er vinen og ikke glasset, som fylder munden. 


GODT SÅ……...

Jeg lægger vægt på design og han på funktionen i glasset. Vi har længe haft kig på nogle forskellige glas, jeg vil gerne have nogle der er lidt fede og ser godt ud når man dækker et bord og han har lagt vægt på faconen i glasset og endelig er vi blevet enige om hvad vi skal ønske os 12 stk af i julegave :o)


Valget faldt på Holmegaards Perfection rødvinsglas. Serien er designet af vinentusiasten Tom Nybroe. Designet kombinerer funktionen af et professionelt vinglas sammen med Holmegaards sans for design og holbarhed, så endelig kunne vi blive enige :o) 

Glasset konstruktion illustrere hvortil vinen skal skænkes og glasset kan bruges til både rød og hvid vin.


Jeg har fået 6 stk sponsoreret og de kom godt i brug i lørdags da vi havde sushi aften med gode venner.3 kommentarer:

 1. Super fint! Dejligt med en mand med interesser :)

  SvarSlet
 2. De er bare flotte. Fedt at I kunne finde en fælles løsning. :-)
  (så er han forhåbentlig tidligere købmand og ikke gammel?? :-) - mindre detalje :-) )

  SvarSlet
 3. Hej, synes da lige at du skal tjekke vinderen af min give away. ;)
  http://hjerte-rum.blogspot.dk/2012/10/vinder-af-give-away.html
  Mvh Julie

  SvarSlet