Fastelavn er mit navn.....

søndag den 26. januar 2014
Vi er allerede begyndt at snakke fastelavnfest herhjemme. Alberte vil gerne enten Pippi Langstrømpe eller Ronja Røverdatter.Imens vi sad og snakkede udklædning begyndte alle spørgsmålene " Hvorfor spiser man fastelavnsboller", " Hvorfor slår man katten af tønden ", " Hvorfor klæder man sig ud "      Ja, så måtte google altså igang.

Fastelavnsfesten er oprindelig en religiøs fest, der stammer fra middelalderen. Ordet kommer fra det tyske og betyder aftenen før fasten. Derfor spiste man masser af god mad i form af hvidt brød (fastelavnsboller), dansede og havde det sjovt til fastelavn, for dagen efter begyndte 50 dages faste, hvor det kun var tilladt at spise grovbrød, grød og fisk. Fasten sluttede først på den dag, hvor Jesus stod op af graven. Det vil sige påskemorgen, hvor man igen kunne spise, hvad man ville. 

Slå katten af tønden
Skikken med at slå katten af tønden er opstået i forbindelse med den gamle overtro, at en by kunne slippe fri af pestens plager, hvis man ofrede en sort kat. I lange tider foregik tøndelegen da også med en levende kat – men heldigvis ikke længere!

Udklædning og raslebøsser

Grunden til, at vi klæder os ud til fastelavn, hænger sammen en gammel skik, hvor gårdkarlene klædte sig ud og red rundt til de andre gårde, hvor de blev beværtet. Dette har sidenhen udviklet sig til, at børn går udklædte fra dør til dør med raslebøsser.

Man bliver så klog efter man har fået børn 

Hvert år tænker jeg altid på hvor sjovt det kunne være at holde en stor fastelavnfest for alle vennerne, det kunne være så sjovt at se den kreative og sjove udklædning folk kunne finde på. Måske skulle vi gøre alvor af det..... Jeg har fundet denne her side fyldt med den sjoveste udklædning.  De har over 8000 forskellige udklædninger til børn og voksne så mon ikke man kan finde på noget sjovt.
Skipper Skræk kostume mændPingvin kostume voksenKakerlak kostumeRock'n Roll Petticoat GrønAbe børnekostume 3-5 årAbe børnekostume

Ingen kommentarer:

Send en kommentar